Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Deserki, pychotki

Cytrynowe mini serniczki z sosem karmelowym i malinami

SKŁADNIKI ( na 12 sztuk):
Inspiracja: blog Moje Wypieki
8 ciastek LU Digestive
50 g masła
500 g serka śmietankowego President (dwukrotnie zmielony)
2 duże jajka
60 g cukru pudru
1 łyżka aromatu waniliowego
skórka otarta z 1/2 cytryny
gotowy sos karmelowy do deserów
świeże maliny
listki mięty (do dekoracji/ opcjonalnie)
olej w sprayu


PRZYGOTOWANIE:
Ciastka pokruszyć w moździerzu, wymieszać z roztopionym masłem. Serek wymieszać z jajkami, cukrem pudrem, aromatem i skórką z cytryny, najlepiej przy użyciu miksera. 12 silikonowych foremek na babeczki spryskać olejem, wsypać ciasteczka i rozdzielić po równo masę serową. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 160 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu ostudzić i schłodzić w lodówce min. 2 godziny. Przed podaniem polać syropem, udekorować malinami i ewentualnie listkami mięty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation